WERKWIJZE MEDISCHE PEDICURE

Elke behandeling begint met een kort intake gesprek in mijn medische pedicure praktijk te Kortrijk. Hierbij wordt uw medische voetfiche ingevuld en geef ik u meer informatie over de behandeling. Ik evalueer ook steeds uw vorige behandeling.

Ik maak gebruik van een pedicure-unit met sprayverneveling, wat de behandeling in sommige gevallen pijnloos maakt. Tevens verweekt het de huid en heeft het een desinfecterende werking. Een ander voordeel is dat er tijdens het frezen geen branderig gevoel ontstaat, wat de kans op beschadiging van huid en nagels onmogelijk maakt.

Om uw voeten te verzorgen gebruik ik de professionele producten van Sixtus. Dit zijn producten op basis van alpenkruiden, etherische oliën, teunisbloemolie en allantoïne. Op de natuurlijke weilanden van de Alpen op een hoogte van 2000 meter is er een prachtige flora van ongeveer 70 geneeskrachtige planten per vierkante meter. Ook de etherische oliën worden natuurzuiver uit de bladeren, bloemen en wortelen vervaardigd. De vocht inbrengende teunisbloemolie wordt onttrokken uit de gemeenschappelijke teunisbloem. Het bevat het waardevolle gamma-linoleenzuur die een verzorgend anti-rimpel effect levert voor de huid. Allantoïne wordt uit de wortelen van de smeerwortelplant vervaardigd. Het staat de huid gemakkelijker toe om waardevolle werkstoffen op te nemen.

De meeste ziekenfondsen betalen vanaf een bepaalde leeftijd uw pedicurebehandeling gedeeltelijk terug. Als erkend en geregistreerde medische pedicure heeft u via mij ook recht op deze tegemoetkomingen. Contacteer me gerust indien u eens vrijblijvend wenst samen te zitten in mijn medische pedicure praktijk te Kortrijk.

Medische Pedicure Kortrijk
Soorten behandelingen Medische Pedicure
Meer info over cadeaubonnen
Contacteer onze medische pedicure praktijk te Kortrijk